מהי בנייה ירוקה?
בנייה ירוקה, נקראת גם בנייה אקולוגית. מטרתה לצמצם את ההשפעה השלילית של מבנים ותהליכי בנייה על הסביבה. בנייה ירוקה כוללת שימוש בטכניקות וטכנולוגיות חדשות, היא מבוססת על עקרונות אדריכליים של תכנון מבנים המאפשרים לדיירים לחסוך בצריכת אנרגיה, לחסוך במים, בחשמל תוך שמירה על איכות הסביבה ושימוש בחומרי גלם ירוקים בדגש על בנייה איכותית שתחזיק מעמד לשנים רבות ואף לדורות הבאים.
ישנם כמה יתרונות למגורים בבניין ירוק, אחד היתרונות הבולטים הוא שמירה על איכות הסביבה, בנייה באיכות גבוהה וחיסכון משמעותי בהוצאות השוטפות. בבנייה ירוקה בצפון קיים דגש על חיסכון במים על ידי התקנת חסכמים וחיסכון באנרגיה, ניצול של אנרגיית השמש, כניסה של אור טבעי לדירה, טיפול במי נגר, תכנון נכון של הפתחים והיציאות, כיווני אוויר, התקנת מערכות חשמליות חסכוניות בדירוג אנרגטי גבוה ועוד.
ממחקרים שבוצעו על בנייה ירוקה בצפון, נמצא שהדיירים ייהנו מאיכות חיים גבוהה יותר מאשר אם היו חיים בבניין סטנדרטי. כמו כן בנייה ירוקה משפרת את בריאות האדם ותורמת לצמצום משמעותי במחלות כרוניות שונות. בזכות השימוש בחומרי גלם טבעיים וירוקים במהלך הבנייה, אין פליטה של גזים רעילים ולכן בנייה ירוקה נחשבת בריאה ואיכותית יותר. התרומה לאיכות הסביבה נעשית על ידי מיחזור הפסולת שנוצרת כתוצאה מהבנייה וכן הפסולת שנוצרת במהלך חיי המבנה. כל בניין שנבנה בשיטת בנייה ירוקה צריך לעמוד בתקן הישראלי על מנת לקבל את תו התקן.
התקן הישראלי לבנייה ירוקה
התקן ישראלי מספר 5281 לבנייה ירוקה בצפון קובע תקנות עבור הגדרות למבנה ירוק, התקן קובע דרישות מסוימות עבור מדדים שונים כגון חיסכון באנרגיה, חיסכון במים, חשמל, פינוי פסולת, בריאות הציבור, שמירה על איכות הסביבה, בניין אקולוגי וכדומה. ישנם קריטריונים שונים שכל מבנה ירוק צריך לעמוד בהם על מנת לקבל את תו התקן הישראלי, שמתייחס למבני מגורים ולבניני ציבור.
בנייה ירוקה הפכה להיות, בשנים האחרונות, טרנד פופולרי בארץ ובעולם. כיום קיימות שיטות בנייה חדשניות שמבוססות על עקרונות הבנייה הירוקה. ישנן חברות בנייה שונות שתחום ההתמחות שלהם הוא בנייה ירוקה, היכולות להציע בניית מבנים איכותיים ,ידידותיים לסביבה, תוך שמירה על בריאות הציבור, שימוש בחומרי גלם הניתנים למחזור, ניצול משאבי טבע ועוד.
כמו כן בנייה ירוקה נחשבת לבנייה קלה יותר מבנייה סטנדרטית, מה שהופך את הפרויקט לקצר באופן מהותי וחוסך ללקוח סכום כסף רב. בית פרטי בעל תו תקן ירוק יכול להיבנות בתקופה של שלושה עד ארבעה חודשים פחות מבנייה סטנדרטית.
אם מעוניינים בבניית בית פרטי ירוק, מומלץ לפנות לחברת בנייה ירוקה מומלצת בצפון הארץ, על מנת לקבל מידע על תכנון הפרויקט, מומלץ לקיים פגישה ראשונית עם אדריכל החברה ולשוחח על מגוון האפשרויות הקיימות.