באתר A N D – המרכז הישראלי לעיצוב ובניה, שהוא אתר מוביל בתחומו, התפרסמה בשנת 2008, סקירה של ליאורה ענת-שפיר, העוסקת בתכנון ובנייה אקולוגיים. בכתבה שהתפרסמה ב-30.6.2008, מציינת גב’ ענת-שפיר את היתרונות והצורך בבניה אקולוגית, שהיא בעצם חזרה למקורות ולעקרונות עתיקים של בנייה, שהמהפכה התעשייתית גרמה לנו לאבד. הכתבת ראיינה את מיכל רוזנצויג גופר, העוסקת בארכיטקטורה אקולוגית ישראלית,על האלמנטים השונים שבהם יש להתחשב בעת התכנון, כדי לממש דבר פשוט שהוגדר על ידי האדריכל קורבוזייה:
“מטרת בית המגורים היא לשמור על טמפרטורת גופו של האדם”.
מיכל אומרת כי ישנם מספר עקרונות מפתח שיש לעמוד עליהם, והם שייקבעו את איכות המבנה מבחינת התאמה לצרכים ולעקרונות הבנייה האקולוגית: העמדת הבניין בשטח, הפתחים, הצללות, שימוש בחומרים מבודדים והשקעה בגג.
“הרעיון הוא שהאוויר שבתוך הבית לא יהיה מושפע מהאוויר שמחוץ לבית, לא מבחינת קור ולא מבחינת חום” מסבירה מיכל רוזנצויג-גופר, אדריכלית העוסקת בארכיטקטורה אקולוגית ישראלית, המקפידה לשלב בפרויקטים שלה שיקולים סביבתיים, לרבות פתרונות למיזוג טבעי. “אוויר כלוא זה המחסום הטוב ביותר להשפעות טמפרטורה חיצונית, לכן אנחנו משתמשים בקירות כפולים, הבנויים מבלוק 20, שכבת קלקר, ובלוק 10. באופן דומה הזכוכית בחלונות היא זכוכית כפולה שגם היא כולאת אוויר, כך שמושג בידוד לכל מעטפת הבית”.
בנושא אלמנטים של הצללה מסבירה רוזנצויג-גופר: “אנו עושים שימוש בשוליים של הגג כהצללה לחלונות, כמובן שבכיוונים המתאימים. אמצעי נוסף הוא בניית פרגולה עם גפן מטפסת, כך שבחורף היא חשופה ובקיץ ירוקה”.
להסבר והדגמה:
לצורך הדגמה של העקרונות הנ”ל במבנים קיימים, הוזכרו בכתבה שני פרויקטים המיישמים בצורה מצויינת את העקרונות הבנייה האקולוגית. האחד – בניין הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית בטכניון, המנסה לשלב עקרונות של ניצול משאבי טבע ואדריכלות ירוקה, והשני – המרכז למחקר וחינוך סביבתי בעיר סכנין, שמזה שנים מתמקד בנושא האדריכלות הירוקה.